Sunday

Senang Load Blog

I malas nak tulis banyak, straight to the point je k~ I ni suke blogwalking, baca blog orang, dapatkan idea dan inspirasi. Especially bila blog tu senang je nak load, lama I melekat. Thanks la kepada blog2 yg menarik itu. Sorry la tak bleh nak share blog mana, dah tak ingat plak... siap lagi adik I rajin plak clearkan history kat browser I. Susah la I nak track balik blog2 tu.

Thanks jelah kat adik I ye...... =="

Ok, sekarang nak cakap pasal blog I plak. Macam mana appearance baru blog I? Ok tak? Senang tak nak load? I dah buang applikasi yg tak penting. Supaya senang la korang load blog I. Ada komen ke? Jangan cakap2 blakang k, komen je terus kat bawah tu. Kalau nak puji, pun jangan malu2 :D

Kepada semua yang rajin2 kan diri komen kat chatbox tu, terima kasih bebanyak. I dah cuba sedaya-upaya untuk lawat balik blog korang. Tapi, kekadang I bengang sikit... sebab ada blog yg heavy sangat. Susah nak load. Especially bila line Celcom broadband I ni merajuk. Gile ah~ I tekan je 'X' yg kat tab tu... Close Tab... Senang cerita...

Yang paling sadisnya, bila komen korang tu cakap dah follow I, dan mintak I follow balik. I dengan senang hatinya klik, nak terjah dan nak follow la..... tapi load gile2 punya slow... Macam2 widget ada! Ada yang melekat kat dinding, terbang la, kelip2 la.... ah~ macam2 la... Tu ok lagi, sebab kekadang masih bleh buka. Dan memang I respect la blog yg cenggitu. Cantik, cute dan berinspirasi!

Masalahnya tadi kat blog yang cantik tapi slow load. Tu je. Cantik bleh, tapi tak dapat load dengan cepat tu memang tak bleh. I memang suka yang laju je. Line laju (nak g tukar Maxis broadband la ni), load laju, jalan laju, drive laju (ops!), keretapi laju, semua laju la kiranya!

Live fast and furious, die peacefully!

So, macam mana I nak komen post klau post pun tak load habis? Komen kat chatbox/shoutmix pun tak bleh... Follow pun tak guna la ni. Kepada owner blog, tolong la tengok loading time blog korang k? I dah berusaha sehabis baik untuk memudahkan korang semua (termasuk anda yg membaca), dengan meringankan blog I. Hee....

Ok, bye!

New Album :P Enjoy!

p/s: gmbar album di atas hanyalah rekaan semata-mata owner blog ini.


19 biji gula2:

DEZAMAN COTTAGE said...

terima kasih sebab sudi jenguk blog dan tinggalkan komen....nice info....

Emilly Amisa said...

ok, no prob :3

Muhammad Afiq Bin Alias said...

=)

Mr.Thinker@Ali said...

My blog's loading time only 15sec. It is average. Kalau terdapat masalah juga, tak dapat nak nolongnya. Tukar streamyx ler. Laju dan pantas. Tiada masalah punya dalam hal2 loading nie. :)

Lady Diana @ Lat'z said...

emi..blog i loading time ok sik??? hehe...wajah baru blog emi ok...senang load....

Emilly Amisa said...

Mr.thinker: page u ok jer... i mmg xde prob masuk page u :) streamyx mmg best... tp lpas pindah rmh, area I tu.... kabel telekom pun xda! tu la yg xdpt ni......

Emilly Amisa said...

lady diana: thanx ats pujian XD blog lady ok gak... cb check kat cni k... [http://www.linkvendor.com/seo-tools/speedtester.html] utk info lanjut... klau nk tgk speed loading yg betul, i pun xtau... hehe

Lady Diana @ Lat'z said...

ok..(^.^)..thanks..

Emilly Amisa said...

welcome :)

Anna said...

Thanks for leaving a comment on my post! :) Yup, your blog loads really fast. & a blog doesn't need all the cutesy stuff if it has good info. But it depends on the owner's choice~ ;)
Btw, try the challenges, I would love to read your post on them.

Emilly Amisa said...

thanx anna :3 yup, it's true... depends on the owner~~~ haha... dont dare to try the challenges =.= im a coward~~~~~ LOL <-- dats a total lie!

Mr.Thinker@Ali said...

Lorh, parah betul kalau cabel talekom x ada. xpa2. mungkin amek masa. slalunya, masalah page loading disebabkan terlalu byk widget. widget lagu tu antara pemberat blog dan pastinya, amek masa tok loading. :)

Emilly Amisa said...

ok! understand mrthinker! :) haha... tu la... telekom dh jji nk smbung... tp xtau la bila~~~

pinky_liscious said...

blog i lambat gak eh?????

Emilly Amisa said...

@pinky_liscious blog u laju je :) sbb tu i ska terjah blog u~

L.O.V.E.U said...

tantek tantek belog neh ~~~~ :D

pinky_liscious said...

@Emilly Amisa oo yeke.... hehe.. tq dear... kalao lambat kasi tau k.. jangan segan2...btw sama2 la kite kaki terjah!! hahaha :)

Emilly Amisa said...

@L.O.V.E.U thanx! XD

Emilly Amisa said...

@pinky_liscious jom terjah! >.<

Post a Comment

Hi! Komen le... Entri I memang dlm BI tp korang bleh komen dlm Malay pun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...